img desc

Le Clos Roussely was een afhankelijk van het kasteel in het dorp sinds de achttiende eeuw. Vincent, de huidige eigenaar is de 4e generatie die zich geïnstalleerd heeft op deze plek.

In 1917 kocht, Anatole, de overgrootvader, de Clos en verhuisde het wijnmaken en distilleren naar deze magische plek. Marcel, de grootvader van Vincent, ontwikkelde de wijngaard en in 1947 creëerde hij een wijn handelsonderneming. In de vroege jaren 1980, wijde Jean Claude en Nicole's vader zich aan de ontwikkeling van de handelsonderneming en lieten de zorg voor de wijngaarden van Clos aan een wijnmaker uit het .

Vincent Roussely besluit de operaties en de gebouwen van de voormalige handel te hervatten Sindsdien leeft hij voor deze plek en ontwikkelt hij hier een betere toekomst om met iedereen zijn passie voor wijn te delen.

img desc

De wijngaard is gelegen in het hart van de stad Angé, met uitzicht op de oevers van de Cher. Gelegen aan de appellation Touraine en Touraine, Chenonceaux, omvat dit domeim 8 hectare en is gecertificeerd in de biologische landbouw sinds 2007. De oudste wijngaarden van het landgoed zijn 80 jaar oud.

De kleiachtige kalksteen met veel vuursteen, evenals het gematigde klimaat zorgt voor een mooie expressie van de Sauvignon Blanc. Deze variëteit vertegenwoordigt 80% van de oppervlakte. De andere druiven van de wijngaarden zijn Côt, Pineau d'Aunis, Cabernet Franc en Gamay.

De grond wordt onderhouden met respect door het manueel ploegen en natuurlijke bodembewerking. Er worden geen herbiciden, pesticiden en chemische moleculen gebruikt.

De oudste wijnstokken worden bewerkt met het paard. Onze manier van handelen is uit het uiterste respect voor de natuur en om plantaardige en dierlijke diversiteit te beschermen.

De oogst wordt handmatig gedaan
U kan dit zelf beleven als u een wandeling maakt door onze Clos. Ontdek de paarden, ezels, schapen en de ampel grafische collectie (verschillende variëteiten van tafeldruiven) ....

img desc

Het wijnbereiding proces gebeurd in kelders ingegraven in de rots onder de wijngaarden. Deze meer dan 250 jaar oud gangen werden uitgegraven, en speciaal aangepast aan de vinificatie en derijping van de wijn. Ze omvatten de filosofie van het domein, dat staat voor moderniteit en traditie.

Sterker nog, we-hebben roestvrij stalen vaten gevormd in de Sámi rock. Stel u een tank met een wanddikte van 1,20 m voor!
De bijna constante temperatuur tussen de seizoenen zorgt voor een langzame gisting en wijnopslag zonder thermische variaties.
Sommige wijnen rijpen in vaten van 400 liter Franse eik, die jaarlijks schoongemaakt worden en onderhouden zijn door middel van stoom.

De wijnen hebben noch gisten en worden niet gechaptaliseerd. Deze strenge werkwijze met de druif en het land zijn zeer veeleisend. Het zorgt voor authentieke en respectvolle wijnen voor de consument.

Tijd doet het werk en niet de scheikunde ...